Vormgeving

Ook de vormgeving is van groot belang. Omdat er veel verschillende mensen zijn heb je ook te maken met verschillende stijlen. Denk hierbij aan strak en modern, rond en speels, romantisch, kleurrijk, comfortabel en luxueus. Op basis van uw tuinsituatie,wensen,budget en omgeving, aangevuld met mijn ervaring, wordt er een compleet ontwerp gemaakt. Het voordeel dat u een tuinontwerper kiest is dat deze zich voornamelijk met het ontwerpen bezig houd.

Wat is de werkwijze van een tuinontwerper?
Als eerste kom ik vrijblijvend bij u langs voor een gesprek om samen met u de wensen en de stijl van uw tuin door te nemen. Vervolgens wordt de tuin opgemeten en worden eventuele kosten besproken (maken van ontwerp en/of beplantings plan). Het is bij dit gesprek ook handig dat u eventuele situatie schetsen (kadaster) bij de hand heeft. Bij verdere uitvoering hebben we al een financieel akkoord.

Bij de tweede afspraak bekijken en bespreken we samen de schets,We kunnen in dit stadium nog eventuele veranderingen in de tekening aanpassen. Vervolgens wordt besproken welke materialen en planten we gaan gebruiken. Denk hierbij vooral aan de ruime keuze aan bestrating, waterornamenten, vijvers, tuinmeubilair, verlichting, potterie, vaste planten, bomen en heesters.

Bij de derde afspraak wordt het definitieve plan aangeboden en besproken. En dan kunt u met uw droomtuin aan de slag.

Enkele voorbeelden: